Fogás: előétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A hagymákat meghámozzuk, végeit levágjuk, felső részéből picit többet. Enyhén gyöngyöző, sós vízben kb. 2 perc alatt puhára főzzük, majd lecsepegtetjük. A hagymák belsejét óvatosan kivesszük úgy,hogy csak a két külső réteg maradjon.A lyukas belsejű hagymákat olivaolajjal vékonyan kikent, hőálló tálra ültetjük
A kenyérszeleteket a petrezselyemmel együtt turmixban morzsoljuk,és 2 evőkanálnyit félreteszünk belőle. A maradékhoz hozzáadjuk a kikanalazott hagymabelsőket és ezzel is turmixoljuk. kanállal hozzákeverjük a parmezán felét és az előzetesen,serpenyőben ropogósra pirított bacondarabkákat. A tölteléket sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet is és belekanalazzuk a hagymákba..A félretett morzsát összekeverjük a maradék parmezánnal és megszórjuk vele a hagymák tetejét. Az egészet kevés olivaolajjal spricceljük. Előmelegített sütőben kb.30-35 perc alatt megsütjük.Forrón tálaljuk.
.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A tányérba helyezett hagymákat díszíthetjük zöld petrezselyem levéllel,vékonyra vágott piros és zöld paprika szeletkékkel.
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.09.01 11:34
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
hagymákat meghámozzuk, hagymák belsejét, lyukas belsejű, petrezselyemmel együtt, maradékhoz hozzáadjuk, kikanalazott hagymabelsőket, parmezán felét, tölteléket sóval, finomra vágott, félretett morzsát, maradék parmezánnal, hagymák tetejét, egészet kevés, tányérba helyezett, kenyérszeleteket, bacondarabkákat, petrezselyemmel, lecsepegtetjük, hagymabelsőket, belekanalazzuk, hozzákeverjük, petrezselymet, Előmelegített, összekeverjük, olivaolajjal, petrezselyem, szeletkékkel, díszíthetjük, kikanalazott, olivaolajjal, petrezselyem, félreteszünk, evőkanálnyit, meghámozzuk, vöröshagyma, spricceljük, parmezánnal, serpenyőben, turmixoljuk, hozzáadjuk, vöröshagyma, szelet bacon húsos szalonna, szelet fehér kenyér nélkül, maréknyi petrezselyem, evőkanál olivaolaj, frissen őrölt fekete bors,
|
|
|
|
|