Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Töltött hagyma recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 3 főre
» 3 nag fej vöröshagyma
» 2 szelet bacon(húsos szalonna)
» 2 szelet fehér kenyér(héj nélkül)
» 4 evőkanál parmezán sajt durvára reszelve
» maréknyi petrezselyem
» 2-3 evőkanál olivaolaj
» só
» frissen őrölt fekete bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hagymákat meghámozzuk, végeit levágjuk, felső részéből picit többet. Enyhén gyöngyöző, sós vízben kb. 2 perc alatt puhára főzzük, majd lecsepegtetjük. A hagymák belsejét óvatosan kivesszük úgy,hogy csak a két külső réteg maradjon.A lyukas belsejű hagymákat olivaolajjal vékonyan kikent, hőálló tálra ültetjük
A kenyérszeleteket a petrezselyemmel együtt turmixban morzsoljuk,és 2 evőkanálnyit félreteszünk belőle. A maradékhoz hozzáadjuk a kikanalazott hagymabelsőket és ezzel is turmixoljuk. kanállal hozzákeverjük a parmezán felét és az előzetesen,serpenyőben ropogósra pirított bacondarabkákat. A tölteléket sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet is és belekanalazzuk a hagymákba..A félretett morzsát összekeverjük a maradék parmezánnal és megszórjuk vele a hagymák tetejét. Az egészet kevés olivaolajjal spricceljük. Előmelegített sütőben kb.30-35 perc alatt megsütjük.Forrón tálaljuk.
.
Megjegyzés / tipp:

A tányérba helyezett hagymákat díszíthetjük zöld petrezselyem levéllel,vékonyra vágott piros és zöld paprika szeletkékkel.
0 komment 4 ember kedveli erzsikepuskas
2013.09.01 11:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hagymákat meghámozzuk, hagymák belsejét, lyukas belsejű, petrezselyemmel együtt, maradékhoz hozzáadjuk, kikanalazott hagymabelsőket, parmezán felét, tölteléket sóval, finomra vágott, félretett morzsát, maradék parmezánnal, hagymák tetejét, egészet kevés, tányérba helyezett, kenyérszeleteket, bacondarabkákat, petrezselyemmel, lecsepegtetjük, hagymabelsőket, belekanalazzuk, hozzákeverjük, petrezselymet, Előmelegített, összekeverjük, olivaolajjal, petrezselyem, szeletkékkel, díszíthetjük, kikanalazott, olivaolajjal, petrezselyem, félreteszünk, evőkanálnyit, meghámozzuk, vöröshagyma, spricceljük, parmezánnal, serpenyőben, turmixoljuk, hozzáadjuk, vöröshagyma, szelet bacon húsos szalonna, szelet fehér kenyér nélkül, maréknyi petrezselyem, evőkanál olivaolaj, frissen őrölt fekete bors,
Túrófasirt
0 komment 1 ember kedveli
Palacsinta porcukorral
0 komment 1 ember kedveli
Baconos csirke
0 komment 1 ember kedveli
Sonkás kocka
0 komment 5 ember kedveli
Olcsó póréhagymás sajtkrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Farsangi fánk
0 komment 14 ember kedveli
VINEGRED Ukrán céklasaláta
1 komment 8 ember kedveli
Túróhabtorta
0 komment 4 ember kedveli
Almás kalács
0 komment 1 ember kedveli
Zöldséges olajbogyós csirke !
0 komment 2 ember kedveli
Őszibarackos szelet !
0 komment 3 ember kedveli
Csőben sült karfiol gyorsan
0 komment 13 ember kedveli
Kinder Paradiso házilag
0 komment 2 ember kedveli
Banános csokis muffin
0 komment 3 ember kedveli
Banános - étcsokis süti
0 komment 1 ember kedveli
Burgonyás rakott karfiol
1 komment 10 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.